Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Aranyérre
  2024-01-26 20:52:10, péntek
 
  Vitaminok és rutin aranyérre
A rutin, vagy rutozid, (kvercetin-3-rutinozid, szoforin) egy flavonoid glikozid, amely megtalálható többek között különféle citrusfélék gyümölcseiben, a hajdinában, a rebarbara-fajok leveleiben, a kerti ruta nevű gyógynövényben és a brazil Fava D'Anta fa gyümölcsében.

Az aranyér nagyon kellemetlen betegség, hiszen nagy fájdalmakkal is együtt járhat. Ha ezzel a problémával küzdünk, mindenképpen nagyon fontos, hogy elmenjünk kivizsgálásra. A gyógyszeres és egyéb hagyományos terápiát azonban természetes módszerekkel is ki lehet egészíteni, de erről mindenképpen konzultáljunk a kezelőorvossal.

Egyes vitaminok is nagy hasznunkra lehetnek, amennyiben aranyértől szenvedünk. A rutinra is számíthatunk a tünetek enyhítésében, amely nem más, mint egy bioflavonoid. A bioflavonoidok segítenek a véredények falait megerősíteni, és a véráramlást is fokozni tudják. A rutin kvercetinben is bővelkedik, amely erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. A rutin egy olyan flavonoid, amely már 2-3 nap alatt jelentős enyhülést hozhat azok számára, akik aranyértől szenvednek. A rutin megfelelő felszívódásához azonban egy másik antioxidánsra, mégpedig C-vitaminra is szükség van, illetve a B6-vitamin is nagyban segíti ennek a tápanyagnak a felszívódását.

A kókuszolaj is nagyon hatékony lehet azok számára, akik aranyérben szenvednek, ugyanis közepes láncú triglicerideket tartalmaz. Ez nemcsak a bél egészségét fokozza, hanem a vastagbélre, de még az aranyérre is pozitívan hat. A kókuszolaj gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így szünteti meg az aranyérrel összefüggő magas gyulladási szintet. Fogyasszunk mindennap egy-két evőkanál biokókuszolajat és hamarosan csökkenni fog az aranyérrel kapcsolatos összes tünetünk.

Az aranyér természetes kezelésében aktívan részt vehet még a Cayenne-bors is, hiszen erős gyulladáscsökkentő és vértisztító hatással rendelkezik. Mivel segít megnövelni a vér áramlását a végbél vénáiban, így szinte azonnal és nagyon gyorsan csökkenti az aranyérre oly jellemző duzzanatot és gyulladást is. Az aranyér megelőzésében fontos szerepe van a máj méregtelenítésének. Ehhez járul hozzá aktívan a Cayenne-bors.

Mézet is használhatunk az aranyér kezelésére és megelőzésére, mivel rutinban is gazdag, amely pedig gyógyító és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik.

A citrom is nagyon sokat segíthet az aranyér tüneteinek kezelésében, mivel gazdag forrása a citrátoknak, amelyek fokozzák a vér áramlását és segítenek a kapilláris erek megerősítésében.

A tanninok a növényi élelmiszerekben található polifenolok. Kutatások szerint a tanninok hatékony kezelési módot jelenthetnek aranyérre, ugyanis gyulladáscsökkentő és összehúzó hatásokkal rendelkeznek. A zöldségek és gyümölcsök sok polifenol vegyületet tartalmaznak.

A probiotikumok olyan egészséges baktériumok, amelyekre mindenkinek szüksége van a jó bélműködés miatt. Prebiotikumokra is szükségünk van, hiszen ezek táplálják a probiotikumokat. A prebiotikumok és a probiotikumok segíthetnek a székrekedés és így az aranyér kezelésében.

Jó ötlet korlátozni azon táplálékok fogyasztását, amelyek kevés rostot tartalmaznak, illetve amelyek egyáltalán nem tartalmaznak rostot. Ilyen ételek például a tejtermékek, a sajtok, a húskészítmények, a kekszek, a chipsek, a feldolgozott élelmiszerek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: felszívódásához, triglicerideket, probiotikumokat, élelmiszerekben, prebiotikumokra, biokókuszolajat, megerősítésében, húskészítmények, kezelőorvossal, gyógynövényben, bioflavonoidok, konzultáljunk, antioxidánsra, gyümölcseiben, probiotikumok, felszívódását, prebiotikumok, megelőzésében, kivizsgálásra, használhatunk, mindenképpen, rendelkeznek, megerősíteni, jelenthetnek, kvercetinben, bioflavonoid, tartalmaznak, enyhítésében, módszerekkel, fájdalmakkal, gyümölcsében, számíthatunk, fogyasztását, megelőzésére, feldolgozott, élelmiszerek, flavonoid glikozid, rebarbara-fajok leveleiben, kerti ruta, brazil Fava, aranyér nagyon, problémával küzdünk, tünetek enyhítésében, bioflavonoidok segítenek, véredények falait, rutin kvercetinben, olyan flavonoid, rutin megfelelő, másik antioxidánsra, aranyérrel összefüggő, aranyérrel kapcsolatos, aranyér természetes, Fava,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Popper Péter szavai  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Rátalálsz  Facebookon kaptam Krisztinától  Varga János Veniam - Fontos sz...  Julian Brass gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nevem  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Ne kapaszkodj magasabbra,  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Bounty krémes  Reggel van  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png virág  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  A Megváltó szolgálatában  Radikális szeretet  Png rózsa csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szívem tiéd  Png virág  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A sors  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Paul David Tripp Április 21  Esti kép  Szívem  Png virág  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Esti kép  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Irgalom és ítélet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png ház  Jónás Tamás – Végtelen b...  A sors  Németh László tollából  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak! 
Bejegyzés Címkék
flavonoid glikozid, rebarbara-fajok leveleiben, kerti ruta, brazil Fava, aranyér nagyon, problémával küzdünk, tünetek enyhítésében, bioflavonoidok segítenek, véredények falait, rutin kvercetinben, olyan flavonoid, rutin megfelelő, másik antioxidánsra, aranyérrel összefüggő, aranyérrel kapcsolatos, aranyér természetes, végbél vénáiban, aranyér megelőzésében, aranyér kezelésére, aranyér tüneteinek, kapilláris erek, növényi élelmiszerekben, tanninok hatékony, probiotikumok olyan, probiotikumok segíthetnek, aranyér kezelésében, feldolgozott élelmiszerek, felszívódásához, triglicerideket, probiotikumokat, élelmiszerekben, prebiotikumokra, biokókuszolajat, megerősítésében, húskészítmények, kezelőorvossal, gyógynövényben, bioflavonoidok, konzultáljunk, antioxidánsra, gyümölcseiben, probiotikumok, felszívódását, prebiotikumok, megelőzésében, kivizsgálásra, használhatunk, mindenképpen, rendelkeznek, megerősíteni, jelenthetnek, kvercetinben, bioflavonoid, tartalmaznak, enyhítésében, módszerekkel, fájdalmakkal, gyümölcsében, számíthatunk, fogyasztását, megelőzésére, feldolgozott, élelmiszerek, megtalálható, fogyasszunk, hagyományos, természetes, vastagbélre, rendelkezik, baktériumok, polifenolok, véráramlást, antioxidáns, vértisztító, kezelésében, kapcsolatos, tápanyagnak, citrátoknak, mindenkinek, problémával, citrusfélék, kellemetlen, segíthetnek, tejtermékek, gyógyszeres, székrekedés, véredények, aranyérrel, hatásokkal, vegyületet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.